Hoe werkt het?

Je staat op het punt om de leukste schatkistenrit van de Noordoostpolder te rijden. De schatkistenrit is een coronaproof puzzelrit waarbij je met je eigen gezin in de auto een route aflegt door de NOP. De puzzelrit is voor jong en oud. Vind de schatkisten onderweg met leuke spelletjes maar ontdek ook de (bodem)schatten van de NOP. De schatrit is een reis door de polder waarbij je een mooi beeld krijgt van waar de polder voor staat. Je kunt er de hele dag over doen, mocht je onderweg wat willen bezichtigen en willen picknicken dan is dat mogelijk. Neem wel alle regels in acht die gelden m.b.t. Covid-19. Let op: de kinderen moeten onderweg ook heel goed opletten omdat ze papagaaien en aapjes moeten zoeken. Er zijn ook leuke prijzen te winnen!

Je komt 4 schatkisten tegen waar een spelletje te doen is. Ruim na de tijd het spelletje weer zo netjes mogelijk op, zodat de volgende schatzoeker ook het spelletje kan doen. Doe de schatkist ook weer op slot.

Vertrekpunt: Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats van hotel van Saaze, Dam 16 te Kraggenburg.

Het kan zijn dat er in het Kuinderbos geen bereik is met de telefoon. Rijd dan het Kuinderbos door richting de Orchideeënhoeve.

Halverwege de route kunnen de ‘kleine’ schatzoekers een lekkere verrassing ophalen bij de Wellerwaard. Ook hier weer rekening houden met de regels die op dat moment gelden m.b.t. Covid-19.

Er is een lunchbox to go verkrijgbaar bij “ Hotel van Saaze” en “Bij ons in de Wellerwaard”

Deze kun je bestellen 24 uur voor aanvang van de schatrit. Er zitten 3 broodjes of wraps in voor € 7,50 p.p.

Bekijk op de website van de deelnemers in de polder wat voor activiteiten er nog meer zijn. Let op dat u nu wel vaak moet reserveren. Tip: neem contant geld mee voor koffie, ijsjes of voor de fruitstalletjes onderweg.

Volg de schatkistenrit op Facebook of Instagram #schatkistenritnop

Heel veel succes en plezier met het rijden van de Schatrit NOP!